NIEUWSARCHIEF

11-14 JUNI FLOWERTRIALS BIJ AGRIOM

De Kwakel, juni 2019 -Tijdens de FlowerTrials® 2019 zijn onze deuren natuurlijk weer voor u geopend om de nieuwste ontwikkelingen op gebied van hortensia, mandevilla, kalanchoe, potroos en divers pot- en tuinplanten te bewonderen. Ook de testlocatie met snijhortensia is een plaatje.

Wij ontmoeten u graag op onze locatie op Achterweg 58a.

11 – 14 juni 2019

08:00 – 18:00 uur: dinsdag, woensdag, donderdag

18:00 – 21.00 uur: donderdag Hydrangea Night (speciaal voor genodigden)

08:00 – 16:00 uur: vrijdag

Voor meer informatie en online-registratie: www.flowertrials.com

Wilt u als hortensiakweker de Hydrangea Night bijwonen? Informeer bij Jan ten Brinke (+31 6 5582 6262) of stuur een mail naar info@hydrangeabreeders.nl

Agriom avatar
Agriom juni 5, 2019

ROYAL SNIJHORTENSIA’S OP HBA TESTLOCATIE BIJ AGRIOM EEN PLAATJE

De Kwakel, mei 2019 – Een vrolijk, zonnig plaatje uit onze HBA testlocatie bij Agriom in De Kwakel. De nieuwe Royal snijrassen en selecties groeien nu hard, de eerste selecties staan al te bloeien! We nodigen snijhortensiakwekers daarom van harte uit om in de komende tijd een kijkje te nemen op Achterweg 54 in De Kwakel, waar het complete HBA snijsortiment en diverse beloftevolle nummers te bezichtigen zijn.

Maak een afspraak met Jan ten Brinke (+31 6 5582 6262) of Erik van Rossum (+31 6 2671 5293) en kijk hier voor het sortiment.

Agriom avatar
Agriom mei 15, 2019

AGRIOM START MET WERELDWIJDE VERKOOP BOUGAINVILLEA-STEK VAN DE WINTERTUIN

De Kwakel, mei 2019 – Kwekerij De Wintertuin in De Lier heeft de verkoop van bougainvillea-stekken in handen gegeven van Agriom in De Kwakel. De twee bedrijven kennen elkaar al jaren. In het verleden ontwikkelden ze samen middels mutatieveredeling een aantal nieuwe bougainvillea-selecties.

De Wintertuin kweekt op ruim 3 ha in De Lier zeven verschillende kleuren bougainvillea (AA Collection) als eindproduct en als stek. ,,Wij kennen Frans en Wouter van den Bos, vader en zoon, als bijzonder goede potplantenproducenten’’, vertelt Agriom-directeur Jaap Stelder. ,,Het uitgangsmateriaal dat De Wintertuin levert is van topkwaliteit.’’

Bougainvillea is een nicheteelt, een product dat extra vaardigheden vraagt van de kweker. Frans van den Bos bouwde door zijn jarenlange ervaring een schat aan teeltkennis op. ,,Door zijn kennis te koppelen aan onze verkoopcontacten, menen wij telers die willen starten met bougainvillea meerwaarde te kunnen bieden’’, zegt Stelder.

In Canada plantte een jaar geleden Orchard Park Growers in Ontario voor het eerst bougainvillea-stek van De Wintertuin aan. De Canadese kweker krijgt bij de teelt advies van Frans en Wouter van den Bos en wordt vanuit Agriom begeleid door potplantenspecialist Jan ten Brinke. ,,Die samenwerking verloopt tot ieders tevredenheid’’, weet Stelder.

Agriom richt de verkoop van bougainvillea van De Wintertuin overigens niet alleen op Canada of de Verenigde Staten. ,,Ons afzetgebied is global. In de tropische gordel is bougainvillea een groot, attractief product. Daar zien wij ook kansen.’’

Agriom presenteert de bougainvillea-selecties van De Wintertuin tijdens de Flower Trials 2019 van 11 t/m 14 juni op haar locatie in De Kwakel. Geïnteresseerden kunnen bij Agriom een afspraak maken voor een bezoek aan kwekerij De Wintertuin.

Voor meer info, neem contact op met Jaap Stelder, +31 (0)6 5140 8341, of lees verder op deze site bij Bougainvillea.

Foto: De Wintertuin

Agriom avatar
Agriom mei 10, 2019

WEBSITE DIFFERENCE ROSES ONLINE

De Kwakel, april 2019 – Difference Roses, het samenwerkingsverband tussen veredelingsbedrijf Agriom en HPD potplanten heeft een eigen website gelanceerd: www.differenceroses.nl, met een keur aan potrozenselecties voor kamer, patio en terras.
HPD produceert op haar speciaal hiertoe uitgeruste bedrijf grote aantallen potrozen van uniforme en hoge kwaliteit die onder het label Favourite Roses via Vireõ worden vermarkt. Agriom is een gespecialiseerde veredelaar die middels samenwerkingen met productspecialisten een breed assortiment sierteeltgewassen creëert. Een mooi voorbeeld hoe toonaangevende bedrijven samenwerken in de dynamiek van onze sierteeltsector.
Wij selecteren onze rassen op de onderstaande eigenschappen:

  •  goede vertakking en dus aantal bloemknoppen
  • compacte groei / verminderde behoefte aan groeiremmers
  • uniforme groeieigenschappen tussen de rassen
  • goede houdbaarheid: minimaal 18 dagen
  • resistentie / tolerantie tegen ziekten en plagen
  • mooie bloemvorm, voldoende gevuld; een echte ‘roos’
  • heldere bloemkleur
  • egale bladkleur

Voor meer info, neem contact op met Jaap Stelder: Jaap.Stelder@agriom.nl  of info@differenceroses.nl.

Agriom avatar
Agriom april 24, 2019

HBA STAAT VOOR HOUDBARE HORTENSIA’S

De Kwakel, 20 maart 2019- Hydrangea Breeders Association (HBA) levert per definitie rassen die goed houdbaar zijn. Om aan die belofte te voldoen zijn houdbaarheidstesten op de eigen locatie in De Kwakel een vast onderdeel van de selectieprocedure.

Potplantendeskundige Jan ten Brinke schuift de deur van de proefruimte open. Op lange tafels staat een keur aan pothortensia’s in allerlei kleuren en vormen. Een aantal planten met bloemschermen die eruit zien alsof ze zijn bespat met roze en witte verf springen in het oog. ,,Bijzonder, ja’’, vindt Ten Brinke. ,,En ze houden zich goed’’, zegt hij keurend.

Focus op de bloem
Alle planten staan inmiddels drie weken in de proefruimte die voldoet aan het protocol voor houdbaarheidstesten. ,,Dat betekent dat de hortensia’s hier bij 20⁰C onder huiskameromstandigheden zes weken moeten staan’’, legt Ten Brinke uit. Tijdens de houdbaarheidstesten ligt de focus op hoe de bloem zich houdt, een nevenaspect is doorkleuring. Naar teelteigenschappen zoals gelijkmatig in bloei komen, vatbaarheid voor botrytis en mooi blad werd al in een vroeger stadium gekeken tijdens eerder gehouden klonenproeven.

Veelbelovende types
De potplantenspecialist loopt naar een aantal witte hortensia’s. ,,Dat zijn vaak gevoelige types’’, weet hij. De bloemrandjes van sommige soorten kleuren snel bruin, maar de witte met dubbele bloemen die Ten Brinke aanwijst heeft daar geen last van. ,,Kijk eens wat een mooie bollen dat zijn. Dat ziet er veelbelovend uit. We hebben al een dubbele lichtroze en een dubbele lichtblauwe, maar een witte nog niet.’’

Belangrijk argument
De gevuldbloemige witte is één van de kandidaten die HBA over twee jaar als nieuw ras op de markt kan brengen, wijst Ten Brinke met een brede armzwaai naar de andere hortensia’s in de testruimte. Maar eerst het einde van de proef afwachten. ,,Houdbaarheid wordt een steeds belangrijker verkoopargument naar de consument. Daar heeft HBA aandacht voor.’’

Agriom avatar
Agriom maart 20, 2019

WAC OPENT NIEUWE TESTLOCATIES IN COLOMBIA EN ECUADOR

De Kwakel, februari 2019  – WAC opent nieuwe rozenproeftuinen in Ecuador en Columbia. Op beide testlocaties zijn in 2018 enkele honderden WAC-selecties aangeplant. ,,Op de open dagen in maart presenteren we die graag aan potentiële klanten’’, zegt Agriom-directeur Jaap Stelder.

Op zijn laptop toont hij enthousiast foto’s van enkele selecties op de proeftuin in Ecuador die hij in januari bezocht. Een goed gevulde, witte roos springt eruit. ,,Dat is Vanilla Ice, onze kanjer op dit moment. Een erg productieve selectie met knoppen die mooi openkomen en een beetje langwerpig van vorm zijn waardoor ze niet snel beschadigen tijdens transport’’, legt hij uit. ,,En dit is ook een hele goede’’, zegt hij terwijl hij doorklikt naar een andere witte. ,,Dit is de FF100, deze heeft een nog wat grotere bloem dan Vanilla Ice.’’

Betere mogelijkheden
De WAC-rozenproeftuin op 2800 m hoogte in Cayambe, Ecuador, is gevestigd op kwekerij Flowerfest. Voorheen had WAC een proeflocatie bij Fiscella in Cayambe. ,,Maar die samenwerking hebben we opgezegd omdat Flowerfest betere mogelijkheden biedt’’, verklaart Stelder. ,,Zuid-Amerika is een belangrijke markt. We willen Zuid-Amerikaanse producenten graag laten kennismaken met het sortiment van WAC en richten ons niet langer alleen op de afzet in Afrikaanse productiegebieden.’’ Binnen WAC hebben verdelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel en de Ugandese producent Wagagai hun krachten gebundeld voor de ontwikkeling van nieuwe selecties.

Veelbelovende uitblinkers
Dat Zuid-Amerikaanse producenten geïnteresseerd zijn in het WAC-sortiment blijkt uit het feit dat Ecoroses, een kwekerij op 3100 m hoogte in Machachi, Ecuador, in oktober vorig jaar een proefbed met Bali aanplantte. ,,Deze roos met flamingokleurige bloemblaadjes aan de buitenkant en een crèmekleurig hart is echt een uitblinker, maar dat geldt zeker ook voor de tweekleurige Catch en bepaalde selecties die nog onder nummer staan’’, meent Stelder. Het WAC-sortiment op de rozenproeftuin in Ecuador is te zien tijdens de open dagen die eind maart worden gehouden.
Wat later in het seizoen worden ook open dagen gehouden op de WAC-proeflocatie op 2700 m hoogte in Colombia bij Unique Collection Farms in Savanna de Bogota. ,,Onze selecties daar zijn wat later aangeplant en in een iets minder vergevorderd groeistadium. Maar ook die willen we natuurlijk tonen aan geïnteresseerde producenten. Het zag er goed uit toen ik er in januari was, dus dat belooft wat.’’

Op de foto: Edgar Orjuela (links midden) en Martin Yepes (rechts), WAC vertegenwoordigers in respectievelijk Ecaudor en Colombia, keuren een bed Balo op de nieuwe WAC-proeftuin in Cayambe, Ecuador.

Agriom: directeur Jaap Stelder, +31 6 5140 8341
WAC Ecuador: Edgar Orjuela, +593 999706451
WAC Colombia: Martin Yepes,  +57 314 4597115
WAC Kenia: Richard McGonnell, +254 722 810 968

Agriom avatar
Agriom februari 26, 2019

OPEN DAGEN BIJ ROZENVEREDELAAR WAC IN NAIVASHA

Naivasha, 20 februari 2019 – Op 28 februari en 1 maart houdt WAC open dagen op hun testlocatie bij Wildfire Farms in Naivasha.

“Ons complete sortiment en de nieuwe selecties staan er prachtig bij”, aldus Richard McGonnell, Sales Manager Oost-Afrika bij WAC, de joint-venture tussen veredelingsbedrijf Agriom in de Kwakel en Wagagai.
Het adres van de proeftuin: Wildfire Farm, Moi South Lake Road, Naivasha (tegenover de ingang van het Enashipai Hotel).

Meer informatie bij WAC, Richard McGonnell, +254 722 81 09 68, www.wac-international.com

 

Agriom avatar
Agriom februari 20, 2019

HBA START PROEFTUIN SNIJHORTENSIA IN COLOMBIA

De Kwakel, 5 februari 2019 – Hydrangea Breeders Association (HBA) in De Kwakel opent een proefkas met snijhortensia in Colombia. In de nieuwe proeftuin plantte HBA vijftig selecties om ze te testen onder lokale teeltomstandigheden. ,,De markt vraagt om nieuwe vormen en kleuren. Die willen wij leveren’’, zegt Agriom-directeur Jaap Stelder.

De nieuwe HBA-proeftuin op kwekerij Los Aromas in La Union ligt op 2500 m hoogte in de regio Medellin. ,,Op deze locatie gaan we proeven doen met selecties als Dream, Force en Ice Cube. Deze hebben zich al bewezen in Kenia en willen we nu ook in Colombia testen’’, legt Stelder uit. ,,Daarnaast hebben we nog andere selecties aangeplant waar we minder van weten, maar die zeker potentie hebben. Op de proeftuin in La Union kunnen we nu op één centrale locatie klanten laten zien wat we in huis hebben. ’’
De hortensiateelt in Colombia moet moderniseren, zegt Stelder. In Colombia wordt traditioneel veel witte snijhortensia geteeld. Zo’n 1100 ha staat geregistreerd, maar in de praktijk wordt er 2000 ha aan hortensia geteeld, veelal door kleine telers op lowtech basis. Stelder ziet dat de afzet naar de Verenigde Staten, maar ook naar andere landen toeneemt. ,,Dat betekent dat de teelt professioneler moet en het sortiment breder. De markt vraagt om nieuwe vormen en kleuren.’’
Alejandro Echeverri Mesa, de jonge ondernemer die de HBA-proeftuin in La Union beheert, deelt Stelders visie en heeft veel ervaring met de teelt van snijhortensia en de uitvoering van proeven. ,,Wij hebben het volste vertrouwen dat Alejandro kan bijdragen aan het succes van HBA in Colombia.’’
HBA wordt in Colombia en Ecuador vertegenwoordigd door Ball SB.

Fotobijschrift: Tropische HBA-snijhortensia’s bieden perspectief

Meer informatie bij Agriom, Jaap Stelder, +31 6 5140 8341

 

Agriom avatar
Agriom februari 5, 2019

EERSTE SNIJHORTENSIAKWEKER IN BRAZILIË KIEST VOOR HBA-ASSORTIMENT

De Kwakel, 2 januari 2019 – De Braziliaanse kweker Adriano van Rooyen gaat zich richten op de teelt van snijhortensia uit het tropische sortiment programma van Hydrangea Breeders Association (HBA) uit De Kwakel. Van Rooyen kweekt sinds jaar en dag rozen in Holambra en Andradas, maar slaat met de keuze voor snijhortensia nu een nieuwe weg in. ,,Hij heeft het vertrouwen dat het assortiment van HBA voor hem een goede toekomst kan bieden’’, zegt Agriom-directeur Jaap Stelder die Van Rooyen eind november in Brazilië bezocht.

Om kennis te maken met de teelt en de afzetmarkt van snijhortensia voerde Van Rooyen vier jaar testen uit met een aantal selecties uit het HBA-programma Tropische Snijhortensia. Dit programma is speciaal gericht op de veredeling van snijhortensia voor het equatoriaal gebied. ,,Adriano ziet perspectief. Het feit dat dochter Camilla van Rooyen en haar verloofde Lucas op dit moment bouwen aan een kassencomplex waar ze ook snijhortensia gaan kweken, onderstreept dat nog eens’’, aldus Stelder.

Agriom, partner in HBA, startte als eerste veredelaar met een programma dat toegespitst is op de selectie van hortensia voor het equatoriale gebied. Dit assortiment bevat rassen die bewezen hebben dat ze makkelijk bloemknoppen aanleggen onder tropische klimaatomstandigheden. Het HBA-assortiment wordt o.a. geteeld in Kenia door Blooming Innovations en door Flora Delight.

In Brazilië pioniert Gé Barendse met het pothortensia sortiment dat HBA ontwikkelt. ,,De specifieke klimaatomstandigheden in Holambra zijn uitdagend, maar Gé is een doorgewinterde teler die het maximale uit onze genetica haalt’’, zegt Stelder. ,,De relatie met stekleverancier Sjaak van Schie, vermeerderaar van HBA-rassen, heeft Gé gesterkt in de overtuiging dat pothortensia voor de Braziliaanse markt kansrijk is. Ketensamenwerking in optima forma’’, concludeert Stelder.

Foto: Adriano van Rooyen (midden) en zijn dochter Camilla en haar verloofde Lucas zien perspectief in de snijhortensia’s van HBA.

Meer informatie bij : Jaap Stelder +31 6 5140 8341

Agriom avatar
Agriom januari 2, 2019

BRAZILIAANSE KWEKERS ZIEN TOEKOMST IN KALANCHOË SELECTIES VAN PERFECTA BREEDING

De Kwakel, 18 december 2018 – Perfecta Breeding, het samenwerkingsverband tussen kwekerij Lankhaar uit Bleiswijk en veredelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel, breidt in Brazilië het areaal met nieuwe Kalanchoë selecties uit. ,,Onze genetica is bij uitstek geschikt voor de teelt in Zuid-Amerika’’, zegt Jaap Stelder van Agriom die eind november Holambra bezocht.

De Perfecta en Prime-line selecties van Perfecta Breeding zijn makkelijk te telen en hoeven nauwelijks geremd te worden. Met name de Perfecta selecties groeien compact, wat ze geschikt maakt voor de teelt in kleinere potmaten. Met de keuze voor 6 cm potjes spelen Braziliaanse producenten in op de voorkeur van de consument. De afzet van potplanten via veiling Holambra naar lokale supermarktketens en groothandelskanalen neemt jaarlijks fors toe, weet Stelder. ,,Dat biedt kansen voor een consumentvriendelijk product als Kalanchoë.’’

Brazilië is niet onbekend voor Perfecta Breeding. Het samenwerkingsverband tussen kwekerij Lankhaar en veredelingsbedrijf Agriom werkt in Brazilië samen met Ball Horticultural do Brasil en doet al langere tijd zaken met o.a. de producenten Bloom en Rios Flores.

Fotobijschrift: In Holambra zijn moderne kalanchoëkwekerijen gevestigd zoals van Joost van Oene.

Meer informatie bij : Jaap Stelder +31 6 5140 8341

Agriom avatar
Agriom december 18, 2018

NIEUWE SUNNY CITIES HIBISCUSRASSEN VOOR ZUID-EUROPA IN AANTOCHT

Latina, 26 november 2018 – Veredelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel selecteerde voor de Hibiscus Werkgroep eind november twaalf hibiscusrassen uit de klonenproeven bij Piante Keicher in Italië. Na een tweede, uitgebreide testfase komt een deel van de nieuwe rassen in 2020 voor Zuid-Europese telers beschikbaar.

,,Het zijn stuk voor stuk planten die uitblinken qua plantopbouw, bloemkleur, bladvorm  en bladkleur en speciaal geschikt zijn voor de teelt onder zuidelijker klimaatcondities’’, vertelt potplantenspecialist Jan ten Brinke van Agriom. ,,Bijvoorbeeld deze met die felgele bloemen en een rood hart, dat toont heel mooi en hij heeft bovendien prachtige kaarsen’’, wijst hij. ,,En die plant daar met dat compacte, glimmend groene blad en abrikooskleurige bloemen met een roze hart, dat is een bloemkleur die we nog niet hebben. Het is dus écht een aanvulling van ons sortiment Sunny Cities.’’

In totaal selecteerde Ten Brinke samen met Dieter Keicher (foto) twaalf planten uit de klonenproeven. Dieter Keicher  leidt het bedrijf in het Italiaanse Latina waar de klonenproeven sinds vier jaar worden uitgevoerd. Agriom, Piante Keicher en een aantal gerenommeerde Nederlandse hibiscustelers vormen samen de Hibiscus Werkgroep die de Sunny Cities lijn op de markt brengt.

Voor een volgende proef worden aan de twaalf selecties nog enkele planten toegevoegd uit testen van een voorgaand jaar. ,,Zoals bijvoorbeeld Amalfi en Verona’’, vertelt Ten Brinke. ,,Deze twee werden eerder al door de deelnemende Nederlandse kwekers van de Hibiscus Werkgroep geselecteerd en komen in 2019 voor kopers op de veiling beschikbaar.’’

Voor meer info, neem contact op met Jan ten Brinke

Agriom avatar
Agriom november 26, 2018

NIEUWE SNIJHORTENSIA’S VAN HBA EN DEWI DELPHINIUM OP TRADE FAIR AALSMEER

De Kwakel, 5 november 2018 – Van 7 – 9 november begroeten wij u graag in onze HBA-stand 19.18 in hal 2 op de Trade Fair Aalsmeer van FloraHolland.

Nieuw zijn de dubbelbloemige Royal Kiss, Royal Anastasia en de blauwe Royal Parade : evenals de andere Royal-rassen  – onze serie snoeirassen – zijn ze uitstekend geschikt voor de koude teelt en stookteelt. De doorgekleurde Classics vertonen een prachtige kleurenrijkdom en zijn extra goed houdbaar. Kijk voor alle HBA-rassen op de nieuwe HBA-site www.hydrangeabreeders.nl.

Ook tonen wij een keur aan majestueuze DEWI Delphiniums. Topmateriaal van Nederlandse bodem, geteeld in Kenia.

Het veredelings- en selectieprogramma van Agriom en Nico Wigchert richt zich op klimaatspecifieke rassen voor gematigde en (sub)tropische teeltgebieden.

Klik hier voor registratie vooraf en meer info over de Trade Fair Aalsmeer.

Van harte welkom!

het team van Hydrangea Breeders Association en Agriom

 

Agriom avatar
Agriom november 5, 2018

WERELDWIJDE PROEFLOCATIES HBA SNIJHORTENSIA’S

De Kwakel, 17 oktober 2018 – Hydrangea Breeders Association veredelt snijhortensia’s voor de productie in verschillende klimaatzones. Naast de gematigde klimaatzones waarvoor recent rassen als Royal Kiss en Royal Benefit zijn geïntroduceerd, wordt nadrukkelijk ook veredeld voor de productie rondom de evenaar. Door het enorme verschil in klimaat zijn de Europese rassen daarvoor ongeschikt en zijn specifieke genetische lijnen ontwikkeld.

Onder lokale omstandigheden worden de selecties beoordeeld op geschiktheid. Zo is begin 2018 in Naivasha, Kenia een proefkas voor dit doel ingericht en volgt in november een testlocatie in Rionegro, Colombia.  Voor de Noord-Europese producenten is ruim 2300m2 testlocatie bij Agriom in De Kwakel te bezichtigen. Op overzichtelijke wijze zijn zowel rassen als veelbelovende selecties met elkaar te vergelijken. Ook de test- en selectielocatie bij Tom de Bruijn in ‘s-Gravenzande biedt snijhortensiatelers de mogelijkheid om in de HBA-keuken te kijken.

Geïnteresseerd? We maken graag een afspraak met u! Neem contact op met Jaap Stelder +31 (0)6-51408341 of Jan ten Brinke +31 (0)6-55826262 of bezoek de website van HBA.

Agriom avatar
Agriom oktober 17, 2018

WAC WINT ROOOZ-PUBLIEKSPRIJZEN MET PIXIE EN PINK SWIFT

Naivasha, 27 sept 2018 – Op de Naivasha Horticultural Fair maakte Bert Middelkoop van Zuurbier International de winnaars bekend van de ROOOZ contest 2018. 29 intermediates en 36 grootbloemige variëteiten namen deel aan de competitie van beste Afrikaans geteelde roos. Op de show, gehouden in juni in de Historische Tuin in Aalsmeer, Nederland, brachten meer dan 300 handelaren hun stem uit. In het weekend dat daarop volgde en ook de consument welkom was, werden nog eens 350 stemmen uitgebracht.

WAC B.V. won in de categorie Publieksprijs intermediate rozen zowel de eerste als derde prijs met Pixie (215-267098) resp. Pink Swift. In het totaalklassement (totaalscore handel en consument grootbloemige en intermediate rozen) eindigde de bijzondere bicolor Pixie daarmee op een prachtige vierde plek.

Op de foto: Rosaline Zuurbier namens Roooz en Pim de Witte van WAC bv.

Meer info, zie http://www.wac-international.com.news.html

Agriom avatar
Agriom september 27, 2018

NIEUWE TESTLOCATIE SNIJHORTENSIA

De Kwakel, 29 aug 2018 – Na enige maanden van voorbereiding is nu de testlocatie van de HBA snijhortensia’s gereed. De HBA-soorten en veelbelovende selecties staan bij Agriom in De Kwakel in een kleine productieomgeving gepresenteerd om geïnteresseerden kennis te laten maken met het HBA sortiment. Zowel geblauwd als de normale teelt is hier te bekijken. In het voorjaar van 2019 verwachten we de eerste productie. U bent natuurlijk van harte welkom, graag even een afspraak maken met Jan ten Brinke, jan.ten.brinke@agriom.nl / 06-55826262

Agriom avatar
Agriom augustus 29, 2018

5 JULI OPEN HUIS HBA SNIJHORTENSIA

Op donderdag 5 juli zijn snijhortensiatelers van harte welkom op de HBA testlocatie bij Tom de Bruijn in ’s-Gravenzande, Groeneweg 28. Van 19-21 uur zijn de bloeiproeven van bestaande rassen en nieuwe klonen te bezichtigen. Het HBA-team informeert u graag. Het is ook een ideaal moment ervaringen uit te wisselen met collega kwekers, onder het genot van koffie, thee, een hapje en een drankje. Bekijk het bestaande sortiment op www.hydrangeabreeders.nl of op deze site bij Agriom – Snijhortensia.

Interesse? Meld u vooraf aan via info@hydrangeabreeders.nl  of neem contact op met Jan ten Brinke voor meer info (+31 6 5582 6262).

Agriom avatar
Agriom juni 27, 2018

PRODUCTIE DELPHINIUM DEWI BIJ N.G. WIGCHERT IN VOLLE GANG

Noordwijkerhout, 7 June 2018 –  Nico Wigchert is volop aan het oogsten in de buitenteelt van de succesvolle Delphinium Dewi serie. Door het uitzonderlijk warme weer is de productie op stoom gekomen. Toch even tijd vrijgemaakt voor een bezoeker uit Guatemala die de productie ervan in het Midden-Amerikaanse land gaat opzetten. Overweldigd door de stand van het gewas, het sortiment en natuurlijk de tropische omstandigheden hebben we het bezoek maar snel afgerond, Nico moest vol aan de bak! Lees hier meer over de samenwerking tussen Agriom en Nico Wigchert.

Agriom avatar
Agriom juni 8, 2018

WEEK 24: WELKOM OP DE FLOWERTRIALS BIJ AGRIOM, 12-15 JUNI

De FlowerTrials komen eraan. Laat u inspireren en informeren over ons sortiment en de nieuwste ontwikkelingen. Ons team is aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Kijk alvast naar onze highlights en registreer uw komst vooraf via FlowerTrials-Agriom

Agriom avatar
Agriom juni 5, 2018

HBA INTRODUCEERT KONINKLIJKE SNIJHORTENSIA

De Kwakel, 17 mei 2018 – Alsof het Britse koningshuis wist dat Hydrangea Breeders Association rond week 20 haar nieuwe snijras Royal Kiss zou introduceren… Het kan gewoon geen toeval zijn dat komend weekend Prins Harry en Meghan Markle elkaar de huwelijkskus geven! De snijhortensia Royal Kiss is met de dieproze kleur een zeer toepasselijke bloem, gevuldbloemig en zeer vroeg.

Dit beloftevolle veredelingsresultaat van HBA wordt door kweker Tom de Bruijn gekweekt en via Royal FloraHolland verhandeld (VBN-code 122051). Een extra kans om Royal Kiss bij Tom in de productie te beoordelen hebben geïnteresseerden tijdens de HBA kaspresentatie in ’s-Gravenzande op 5 juli. Bovendien is dit een mooie mogelijkheid om zelf de nieuwe HBA klonen in een productie-omgeving te zien groeien en te vergelijken.  Nadere berichtgeving volgt op de website van HBA (www.hydrangeabreeders.nl). Of lees op deze site meer over de snijhortensia’s van HBA.

 

Meer informatie

Agriom / Hydrangea Breeders Association

Jaap Stelder: 06-51408341

jaap.stelder@agriom.nl

www.hydrangeabreeders.nl

Agriom avatar
Agriom mei 17, 2018

ZE ZIJN ER WEER: DE PRACHTIGE KANMARA® TUINHORTENSIA’S

Van mei tot oktober volop genieten van de kleurenpracht van Kanmara® hortensia's...
Agriom avatar
Agriom april 12, 2018

TABLETENSIA® VAN HBA PRIJSWINNAAR OP IPM 2018

HBA viel op de eerste beursdag van de IPM in de prijzen met de bijzondere...
Agriom avatar
Agriom februari 15, 2018

KLIMAATSPECIFIEKE HIBISCUS ‘SUNNY CITIES’ VAN AGRIOM

Half oktober bracht Agriom met de deelnemers van de Hibiscus Werkgroep...
Agriom avatar
Agriom oktober 25, 2017