OVER ONS

Agriom is een veredelingsbedrijf gericht op de ontwikkeling van siergewassen en kleinfruit.

Rondom het centrale veredelingsbedrijf in De Kwakel staan een zevental joint-venturebedrijven die elk excelleren in een specifieke teelt. Het zijn dochterondernemingen, veelal met internationaal opererende of buitenlandse aandeelhouders die zijn ingericht om het veredelingssucces van eerdere jaren in de betreffende markt een gezicht te geven. Deze aandeelhouders zijn excellente bedrijven met een toppositie op de wereldmarkt. Agriom neemt deel in elk van deze joint-ventures.

Samen met haar partners volgt Agriom de wereldwijde bewegingen in de sierteelt en fruitteelt op de voet. Implementatie van in de markt veranderende vragen naar eigenschappen of kleuren is een continu proces van ontwikkeling en selectie.

OVER-1 Algemeen-1000x600

Naast de veredelingswerkzaamheden binnen de joint-venturebedrijven wordt ook veredeling en onderzoek gedaan in opdracht van collega-vermeerderings- en/of productiebedrijven en bieden wij externe ondersteuning van veredelingswerk.

Onze begeleiding kan variëren van advisering tot aan de volledige opzet en uitvoering van een veredelingsproject. Ook voert Agriom aan veredeling verwant onderzoek uit.

OVER-2-Veredeling-1000x600

De basis van het veredelingswerk van Agriom is de klassieke plantenveredeling. Door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke genetische variatie die in elk gewas bestaat, is het zeer goed mogelijk om tot de gewenste verandering van het bestaand sortiment te komen. Rassen met betere teelteigenschappen en een superieure kwaliteit zijn hiervan het resultaat. De door het Nagoyaprotocol opgelegde registratieverplichtingen worden binnen ons programma volledig nageleefd.

Doel, opzet en uitvoering van een veredelingsprogramma worden in nauwe samenspraak met de opdrachtgever vastgesteld. Agriom’s internationale netwerk en kennis van markten in binnen- en buitenland dragen bij aan een succesvolle introductie van nieuwe rassen.

OVER-3 Werkwijze-1000x600

Om het veredelingswerk goed uit te kunnen voeren heeft Agriom de beschikking over 2 ha bedrijfsruimte. De houdbaarheid van de producten kan worden getoetst in een uitbloeiruimte onder ingestelde omstandigheden. Daarnaast heeft Agriom speciale ruimtes voor ziekteresistentietoetsen en is er een weefselkweeklaboratorium aanwezig, waar – indien gewenst – een snelle vermeerdering van nieuwe producten kan plaatsvinden. Ook kunnen hier andere veredelingsondersteunende activiteiten worden gedaan, zoals bijvoorbeeld mutatiebehandelingen, virusvrij maken, ploïdie-modificaties en embryo rescues.

OVER-4-Faciliteiten-1000x600
DatumBeurs, EvenementDeelname
5-7 Juni 2019IFTEX, Nairobi, Kenia
WAC (snijrozen)
11-14 Juni 2019FlowerTrials,
Agriom, De Kwakel
Agriom, hortensia, kalanchoe, potrozen, mandevilla

DIENSTEN

Agriom biedt op diverse terreinen haar expertise aan: veredeling, advies, onderzoek en versterking marktpositie.

VEREDELING

Agriom is in staat om zowel kleinschalige als grootschalige veredelingsprogramma’s in vele gewassen op te zetten, dankzij de academische kennis in combinatie met een ruime praktijkervaring in vele sierteelt- en kleinfruitgewassen.

VERSTERKEN MARKTPOSITIE

Door het brede netwerk van distributeurs en partners is Agriom
nauw betrokken bij internationale ontwikkelingen en trends in de markt. Door hier in haar veredelingsactiviteiten bijtijds op te reageren is Agriom in staat om voor haar partners producten te ontwikkelen en de distributie ervan te optimaliseren.

ADVIES EN BEGELEIDING

Agriom is bij uitstek de geschikte partner als het gaat om het opstarten van een nieuw veredelingsprogramma. Onder professionele begeleiding worden de diverse stappen doorlopen om tot het gewenste resultaat te komen. Een inventarisatie van bestaande subsidieregelingen is onderdeel van onze advisering.

ONDERZOEK

Agriom heeft de beschikking over faciliteiten om op diverse vlakken sierteeltgerelateerd onderzoek te doen. Denk hierbij aan houdbaarheidstesten, maar ook literatuuronderzoek. Door haar nauwe contacten met diverse instituten, blijft Agriom up-to-date v.w.b. de laatste ontwikkelingen.

GEWASSEN

Agriom heeft sinds de start van haar veredelingsactiviteiten in 1985 resultaten geboekt met haar partners in een breed scala aan sierteelt – en kleinfruitgewassen.

VERKOOP & ONDERSTEUNING

Voor commerciële aanvragen:

Sales-Jaap-Stelder-Agriom
ALGEMEEN/SNIJBLOEMEN
Sales-Jan-ten-Brinke-800x800
POTPLANTEN

CONTACT

Het team van Agriom verwelkomt u graag.

  • Achterweg 58a
    1424 PR De Kwakel
    Nederland
  • Leveringsvoorwaarden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 34073477

A4 Amsterdam – Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart. N231 ca 4,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

A2 Utrecht – Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht, linksaf N196 Amstelhoek, door Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting Kudelstaart. N231 ca 2,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

NIEUWS

Nieuws van Agriom en haar partners.

11-14 JUNI FLOWERTRIALS BIJ AGRIOM

De Kwakel, juni 2019 -Tijdens de FlowerTrials® 2019 zijn onze deuren natuurlijk weer voor u geopend om de nieuwste ontwikkelingen op gebied van hortensia, mandevilla, kalanchoe, potroos en divers pot- en tuinplanten te bewonderen. Ook de testlocatie met snijhortensia is een plaatje.

Wij ontmoeten u graag op onze locatie op Achterweg 58a.

11 – 14 juni 2019

08:00 – 18:00 uur: dinsdag, woensdag, donderdag

18:00 – 21.00 uur: donderdag Hydrangea Night (speciaal voor genodigden)

08:00 – 16:00 uur: vrijdag

Voor meer informatie en online-registratie: www.flowertrials.com

Wilt u als hortensiakweker de Hydrangea Night bijwonen? Informeer bij Jan ten Brinke (+31 6 5582 6262) of stuur een mail naar info@hydrangeabreeders.nl

ROYAL SNIJHORTENSIA’S OP HBA TESTLOCATIE BIJ AGRIOM EEN PLAATJE

De Kwakel, mei 2019 – Een vrolijk, zonnig plaatje uit onze HBA testlocatie bij Agriom in De Kwakel. De nieuwe Royal snijrassen en selecties groeien nu hard, de eerste selecties staan al te bloeien! We nodigen snijhortensiakwekers daarom van harte uit om in de komende tijd een kijkje te nemen op Achterweg 54 in De Kwakel, waar het complete HBA snijsortiment en diverse beloftevolle nummers te bezichtigen zijn.

Maak een afspraak met Jan ten Brinke (+31 6 5582 6262) of Erik van Rossum (+31 6 2671 5293) en kijk hier voor het sortiment.

AGRIOM START MET WERELDWIJDE VERKOOP BOUGAINVILLEA-STEK VAN DE WINTERTUIN

De Kwakel, mei 2019 – Kwekerij De Wintertuin in De Lier heeft de verkoop van bougainvillea-stekken in handen gegeven van Agriom in De Kwakel. De twee bedrijven kennen elkaar al jaren. In het verleden ontwikkelden ze samen middels mutatieveredeling een aantal nieuwe bougainvillea-selecties.

De Wintertuin kweekt op ruim 3 ha in De Lier zeven verschillende kleuren bougainvillea (AA Collection) als eindproduct en als stek. ,,Wij kennen Frans en Wouter van den Bos, vader en zoon, als bijzonder goede potplantenproducenten’’, vertelt Agriom-directeur Jaap Stelder. ,,Het uitgangsmateriaal dat De Wintertuin levert is van topkwaliteit.’’

Bougainvillea is een nicheteelt, een product dat extra vaardigheden vraagt van de kweker. Frans van den Bos bouwde door zijn jarenlange ervaring een schat aan teeltkennis op. ,,Door zijn kennis te koppelen aan onze verkoopcontacten, menen wij telers die willen starten met bougainvillea meerwaarde te kunnen bieden’’, zegt Stelder.

In Canada plantte een jaar geleden Orchard Park Growers in Ontario voor het eerst bougainvillea-stek van De Wintertuin aan. De Canadese kweker krijgt bij de teelt advies van Frans en Wouter van den Bos en wordt vanuit Agriom begeleid door potplantenspecialist Jan ten Brinke. ,,Die samenwerking verloopt tot ieders tevredenheid’’, weet Stelder.

Agriom richt de verkoop van bougainvillea van De Wintertuin overigens niet alleen op Canada of de Verenigde Staten. ,,Ons afzetgebied is global. In de tropische gordel is bougainvillea een groot, attractief product. Daar zien wij ook kansen.’’

Agriom presenteert de bougainvillea-selecties van De Wintertuin tijdens de Flower Trials 2019 van 11 t/m 14 juni op haar locatie in De Kwakel. Geïnteresseerden kunnen bij Agriom een afspraak maken voor een bezoek aan kwekerij De Wintertuin.

Voor meer info, neem contact op met Jaap Stelder, +31 (0)6 5140 8341, of lees verder op deze site bij Bougainvillea.

Foto: De Wintertuin