OVER ONS

Agriom is een veredelingsbedrijf gericht op de ontwikkeling van siergewassen en kleinfruit.

Rondom het centrale veredelingsbedrijf in De Kwakel staan een zevental joint-venturebedrijven die elk excelleren in een specifieke teelt. Het zijn dochterondernemingen, veelal met internationaal opererende of buitenlandse aandeelhouders die zijn ingericht om het veredelingssucces van eerdere jaren in de betreffende markt een gezicht te geven. Deze aandeelhouders zijn excellente bedrijven met een toppositie op de wereldmarkt. Agriom neemt deel in elk van deze joint-ventures.

Samen met haar partners volgt Agriom de wereldwijde bewegingen in de sierteelt en fruitteelt op de voet. Implementatie van in de markt veranderende vragen naar eigenschappen of kleuren is een continu proces van ontwikkeling en selectie.

OVER-1 Algemeen-1000x600

Naast de veredelingswerkzaamheden binnen de joint-venturebedrijven wordt ook veredeling en onderzoek gedaan in opdracht van collega-vermeerderings- en/of productiebedrijven en bieden wij externe ondersteuning van veredelingswerk.

Onze begeleiding kan variëren van advisering tot aan de volledige opzet en uitvoering van een veredelingsproject. Ook voert Agriom aan veredeling verwant onderzoek uit.

OVER-2-Veredeling-1000x600

De basis van het veredelingswerk van Agriom is de klassieke plantenveredeling. Door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke genetische variatie die in elk gewas bestaat, is het zeer goed mogelijk om tot de gewenste verandering van het bestaand sortiment te komen. Rassen met betere teelteigenschappen en een superieure kwaliteit zijn hiervan het resultaat. De door het Nagoyaprotocol opgelegde registratieverplichtingen worden binnen ons programma volledig nageleefd.

Doel, opzet en uitvoering van een veredelingsprogramma worden in nauwe samenspraak met de opdrachtgever vastgesteld. Agriom’s internationale netwerk en kennis van markten in binnen- en buitenland dragen bij aan een succesvolle introductie van nieuwe rassen.

OVER-3 Werkwijze-1000x600

Om het veredelingswerk goed uit te kunnen voeren heeft Agriom de beschikking over 2 ha bedrijfsruimte. De houdbaarheid van de producten kan worden getoetst in een uitbloeiruimte onder ingestelde omstandigheden. Daarnaast heeft Agriom speciale ruimtes voor ziekteresistentietoetsen en is er een weefselkweeklaboratorium aanwezig, waar – indien gewenst – een snelle vermeerdering van nieuwe producten kan plaatsvinden. Ook kunnen hier andere veredelingsondersteunende activiteiten worden gedaan, zoals bijvoorbeeld mutatiebehandelingen, virusvrij maken, ploïdie-modificaties en embryo rescues.

OVER-4-Faciliteiten-1000x600
DatumBeurs, EvenementDeelname
25-28 January 2022IPM, EssenAgriom, HBA

Vacature/Traineeship teelt

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en spreekt de tuinbouw jou aan? Agriom biedt aanpakkers, talenten en professionals een leuke en leerzame functie binnen een snelgroeiend bedrijf. Agriom is een veredelingsbedrijf in De Kwakel, actief in de sier- en fruitteelt. Nieuwe rassen worden ontwikkeld en vermeerderd in samenwerking met internationaal opererende bedrijven met een toppositie op de wereldmarkt.

De functie:

Als vermeerderaar van jonge planten is de afdeling vermeerdering een cruciaal onderdeel van het bedrijf. In deze functie zorg jij voor de kastechniek, het kasklimaat en voer je teelthandelingen uit. Dit alles om de plant een perfecte start te geven. Je bent medeverantwoordelijk en aanspreekpunt voor jouw teelt en locatie. Je doet het niet alleen, maar krijgt ondersteuning van professionals en je bereikt je doelen samen met je collega’s.

Wij vragen:

 • Iemand met een MBO of HBO opleiding.
 • Iemand die niet bang is om vragen te stellen en bereid is om veel te leren over de vermeerdering van planten en de techniek in de kas.
 • Iemand met de drive om door te groeien naar vermeerderingspecialist en/of locatieleider.
 • Iemand die geen bezwaar heeft om mee te draaien in de weekenddiensten (gem. 1x per 4 weken).
 • Iemand die het leuk vindt om de snelgroeiende en jonge vermeerderingstak binnen Agriom verder vorm te geven.

Wij bieden:

Een leuke en uitdagende functie binnen Agriom. Een functie bij een dynamisch bedrijf met volop groeimogelijkheden en begeleiding bij de ontwikkeling van je vaardigheden en kennis. Salaris marktconform.

Interesse of meer weten?

Als je wilt solliciteren of vragen hebt over de inhoud van het werk of over de sollicitatieprocedure, bel of mail dan met Corneel de Kort: 06 244 17 436 of corneel.de.kort@agriom.nl.

 

Vacature Allround medewerker

Door de groeiende vraag naar plantmateriaal van onze rassen zijn wij op zoek naar een:

Allround medewerker

Wat houdt het werk in?
Als allround medewerker ben je in overleg met het team binnen Agriom medeverantwoordelijk voor de aan- en afvoer van goederen en hierbij komende werkzaamheden binnen het bedrijf. Samen met je collega’s zorg je voor de juiste werkuitvoering in de kas en ben je medeverantwoordelijk voor het ontvangen en verpakken van orders. In deze rol help jij met het ontvangen, verwerken, verpakken en versturen van goederen.

Wie zoeken we?
Een betrokken collega die het leuk vindt om te werken met de heftruck en op rustige momenten wilt ondersteunen in de teelt. Je werkt graag in een team en zorgt ervoor dat jij en je collega’s betere prestaties leveren. Door het gebruik van flexibele werknemers is de beheersing van de Engelse en/of Poolse taal een pré. De voorkeur gaat uit naar een fulltime dienstverband.

Wat bieden wij?
-Een fulltimebaan in een snelgroeiend veredelingsbedrijf;
-Een functie met ontwikkelingsmogelijkheden;
-Uitzicht op een vast dienstverband;
-Een salaris volgens cao Glastuinbouw

Meer weten?
Wil je inhoudelijk meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Bel dan met Corneel de Kort, 06-24417436 of mail naar
corneel.de.kort@agriom.nl

 

Vacature Medewerker/Teeltmedewerker glastuinbouw

Door de groeiende vraag naar plantmateriaal van onze rassen zijn wij op zoek naar een:

Medewerker glastuinbouw/Teeltmedewerker glastuinbouw

Wat houdt het werk in?
Als medewerker ben je in overleg met het team binnen Agriom medeverantwoordelijk voor het bewortelen van hoogwaardig plantmateriaal. Samen met je collega’s zorg je voor de juiste werkuitvoering voor de beworteling van het plantmateriaal. In deze rol help jij de bedrijfsleider met de teelthandelingen en het ondersteunen van onder andere flexibele uitzendkrachten. Je werkt met het gewas en mede-collega’s om optimaal resultaat te behalen in een prettige werkomgeving. De werkzaamheden zijn gericht op verschillende gewassen in de groep zacht fruit.

Wie zoeken we?
Een betrokken collega die het leuk vind om met planten bezig te zijn en geen problemen heeft om zijn of haar handen vies te maken. Je bent iemand die ervoor zorgt dat de beworteling van de planten optimaal is. Je werkt graag in een team en zorgt ervoor dat jij en je collega’s betere prestaties leveren. Door het gebruik van flexibele werknemers is de beheersing van de Engelse en/of Poolse taal een pré. De voorkeur gaat uit naar iemand met ervaring in de tuinbouw, maar nog belangrijker vinden wij dat je feeling heeft voor het werk, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, kritisch naar processen durft te kijken en bereid bent om nieuwe werkzaamheden te leren in een fulltime dienstverband.

Wat bieden wij?
-Een fulltime baan in een snelgroeiend veredelingsbedrijf;
-Een functie met ontwikkelingsmogelijkheden;
-Uitzicht op een vast dienstverband;
-Een salaris volgens cao Glastuinbouw

Meer weten?
Wil je inhoudelijk meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Bel dan met Corneel de Kort, 06-24417436 of mail naar
corneel.de.kort@agriom.nl

 

Vacature Scholieren

Wij zijn op zoek naar scholieren die graag iets willen bij verdienen.
Lijkt het jou leuk om in een team te werken en bezig te zijn met planten? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Bij Agriom kun je terecht in de vakanties en regelmatig voor en na school.

Wat houdt werken bij Agriom in?
Werken in een productieteam met afwisselende werkzaamheden zoals:
– Oppotten
– Stekken
– Klusjes
– Alle andere voorkomende werkzaamheden

Ben jij geïnteresseerd neem dan contact op met:
Jan ten Brinke
Jan.ten.brinke@agriom.nl

DIENSTEN

Agriom biedt op diverse terreinen haar expertise aan: veredeling, advies, onderzoek en versterking marktpositie.

VEREDELING

Agriom is in staat om zowel kleinschalige als grootschalige veredelingsprogramma’s in vele gewassen op te zetten, dankzij de academische kennis in combinatie met een ruime praktijkervaring in vele sierteelt- en kleinfruitgewassen.

VERSTERKEN MARKTPOSITIE

Door het brede netwerk van distributeurs en partners is Agriom
nauw betrokken bij internationale ontwikkelingen en trends in de markt. Door hier in haar veredelingsactiviteiten bijtijds op te reageren is Agriom in staat om voor haar partners producten te ontwikkelen en de distributie ervan te optimaliseren.

ADVIES EN BEGELEIDING

Agriom is bij uitstek de geschikte partner als het gaat om het opstarten van een nieuw veredelingsprogramma. Onder professionele begeleiding worden de diverse stappen doorlopen om tot het gewenste resultaat te komen. Een inventarisatie van bestaande subsidieregelingen is onderdeel van onze advisering.

ONDERZOEK

Agriom heeft de beschikking over faciliteiten om op diverse vlakken sierteeltgerelateerd onderzoek te doen. Denk hierbij aan houdbaarheidstesten, maar ook literatuuronderzoek. Door haar nauwe contacten met diverse instituten, blijft Agriom up-to-date v.w.b. de laatste ontwikkelingen.

GEWASSEN

Agriom heeft sinds de start van haar veredelingsactiviteiten in 1985 resultaten geboekt met haar partners in een breed scala aan sierteelt – en kleinfruitgewassen.

VERKOOP & ONDERSTEUNING

Voor commerciële aanvragen:

ALGEMEEN/SNIJBLOEMEN
Sales-Jan-ten-Brinke-800x800
POTPLANTEN

CONTACT

Het team van Agriom verwelkomt u graag.

 • Achterweg 58a
  1424 PR De Kwakel
  Nederland
 • Leveringsvoorwaarden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 34073477

A4 Amsterdam – Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart. N231 ca 4,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

A2 Utrecht – Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht, linksaf N196 Amstelhoek, door Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting Kudelstaart. N231 ca 2,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

NIEUWS

Nieuws van Agriom en haar partners.

KWEKERIJ DE WINTERTUIN EN AGRIOM VOEGEN WAARDE TOE AAN BOUGAINVILLEA-STEK

De Kwakel, april 2022 – Kwekerij De Wintertuin in De Lier en Agriom werken samen aan de veredeling en verkoop van bougainvillea-stek. Bekende variëteiten die ze op de markt brengen zijn Renate (paars), Jolanda (pink) en Fire Ball (feloranje). Bougainvillea is een nicheteelt. Kweker Frans van den Bos en zijn zoon Wouter hebben samen een ...

AANKONDIGING: 14 T/M 17 juni 2022 FLOWER TRIALS BIJ AGRIOM

De Kwakel, april 2022 -Tijdens de FlowerTrials® 2022 zijn onze deuren voor u geopend. Wij tonen u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van: hortensia, potroos, hibiscus, veronica, mandevilla, delphinium, bougainvillea, pelargonium, zwarte zameoculcas, potalstroemeria. Wij ontmoeten u graag op onze locatie aan de Achterweg 58a. Dinsdag, woensdag en donderdag van 08:00 – 18:00 uur. ...

AGRIOM BREIDT LABFACILITEITEN UIT

De Kwakel, februari 2022 – Veredelingsbedrijf Agriom in De Kwakel heeft haar laboratoriumfaciliteiten uitgebreid. Onder andere is het weefselkweeklab sterk in oppervlak vergroot. ,,We kunnen nu aan de sterke groei van klanten voldoen’’, zegt directeur Jaap Stelder. De noodzakelijke groei van het weefselkweeklab komt onder andere voort uit de veredelingsactiviteiten die Agriom de laatste jaren ...