OVER ONS

Agriom is een veredelingsbedrijf gericht op de ontwikkeling van siergewassen en kleinfruit.

Het hoofdkantoor van Agriom is gevestigd in De Kwakel. Naast het centrale veredelingsbedrijf bestaat het bedrijf uit een aantal dochterondernemingen die excelleren in specifieke teelten.

Elke dochteronderneming is een samenwerkingsverband tussen veredelaar Agriom en internationaal opererende productiebedrijven. Samen werken we gedurende langjarige relaties aan veredelingssuccessen die beeldbepalend zijn op de betreffende markt.

Samen met haar partners volgt Agriom de wereldwijde bewegingen in de sierteelt en fruitteelt op de voet. Door innovatief en resultaatgericht te werk te gaan kunnen we nieuwe, verbeterde gewassen snel op de markt introduceren.

Naast de veredelingsactiviteiten binnen de joint-venturebedrijven voert Agriom ook werkzaamheden uit in opdracht van collega-vermeerderings- en/of productiebedrijven. Deze werkzaamheden variëren van begeleiding of advisering bij veredelingswerk tot aan de volledige opzet en uitvoering van een veredelingsproject. Ook voert Agriom aan veredeling verwant onderzoek uit.

OVER-2-Veredeling-1000x600

De basis van het veredelingswerk van Agriom is de klassieke plantenveredeling. Wij maken optimaal gebruik van de natuurlijke genetische variatie die in elk gewas bestaat en realiseren middels kruisingen rassen met betere teelteigenschappen en een superieure kwaliteit. De door het Nagoyaprotocol opgelegde registratieverplichtingen worden binnen onze veredelingsprogramma’s volledig nageleefd.

Doel, opzet en uitvoering van een veredelingsprogramma worden in nauwe samenspraak met de opdrachtgever vastgesteld. Agrioms internationale netwerk en kennis van markten in binnen- en buitenland dragen bij aan een succesvolle introductie van nieuwe rassen.

OVER-3 Werkwijze-1000x600

Agriom is gevestigd op vier locaties in de regio Aalsmeer. In totaal is er 5 ha glas en 1 ha buitenveld.

Op onze hoofdvestiging in De Kwakel hebben we de beschikking over diverse klimaatcellen. In een uitbloeiruimte toetsen we de houdbaarheid van producten onder ingestelde omstandigheden. Ook is er een uitstekend geoutilleerd laboratorium met ruimtes voor ziekteresistentietoetsen, weefselkweek voor snelle vermeerdering van nieuwe producten en andere veredelingsondersteunende activiteiten, zoals bijvoorbeeld mutatiebehandelingen, virusvrij maken, ploïdie-modificaties en embryo rescues.

Wij testen gewassen op locaties in Duitsland, Spanje, Kenia en Equador.

OVER-4-Faciliteiten-1000x600
DatumBeurs, EvenementDeelname
11 t/m 14 juni, 2024Flower TrialsAgriom

Open sollicitaties

Wij komen altijd graag in contact met mensen die interesse hebben in onze werkzaamheden of met stagiaires die op zoek zijn naar een leer/werkplek.

Heb jij belangstelling? Stuur dan een mail waarin je uitlegt wat je kunt bijdragen en wat wij kunnen doen voor jou naar: Jaap Stelder,

jaap.stelder@agriom.nl.

Vacature: Scholieren (vakantiebaan/seizoenswerk)

Wij zijn op zoek naar scholieren die graag iets willen bij verdienen.
Lijkt het jou leuk om in een team te werken en bezig te zijn met planten? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Bij Agriom kun je terecht in de vakanties en regelmatig voor en na school.

Wat houdt werken bij Agriom in?
Werken in een productieteam met afwisselende werkzaamheden zoals:
– Oppotten
– Stekken
– Klusjes
– Alle andere voorkomende werkzaamheden

Ben jij geïnteresseerd neem dan contact op met:
Jan ten Brinke, 06 558 26 262 of mail
jan.ten.brinke@agriom.nl

SNIJHORTENSIA-TESTLOCATIE AGRIOM-TESTLOCATIE-IN-GEBRUIK

DIENSTEN

Agriom biedt op diverse terreinen haar expertise aan: veredeling, advies, onderzoek en versterking marktpositie.

VEREDELING

Agriom is in staat om zowel kleinschalige als grootschalige veredelingsprogramma’s in vele gewassen op te zetten, dankzij de academische kennis in combinatie met een ruime praktijkervaring in vele sierteelt- en kleinfruitgewassen.

VERSTERKEN MARKTPOSITIE

Door het brede netwerk van distributeurs en partners is Agriom
nauw betrokken bij internationale ontwikkelingen. Met onze veredelingsactiviteiten reageren we bijtijds op nieuwe trends in de markt. Zo kunnen we producten ontwikkelen die aansluiten op de behoeften van onze partners.

ROYALTY REGISTRATIE

Wij zorgen dat rassen kwekersrechtelijk beschermd zijn middels royalty administratie en/of merkenrecht.

ADVIES EN BEGELEIDING

Agriom is bij uitstek de geschikte partner als het gaat om het opstarten van een nieuw veredelingsprogramma. Onder professionele begeleiding worden de diverse stappen doorlopen om tot het gewenste resultaat te komen. Een inventarisatie van bestaande subsidieregelingen is onderdeel van onze advisering.

VERMEERDEREN VAN PLANTMATERIAAL

Onder de naam Amuse B.V. produceren wij plantmateriaal (beworteld stek). De producten die wij maken dragen bij aan duurzaamheid: wij streven ernaar plantmateriaal te produceren dat minder gevoelig is voor ziekten en plagen en met minder energie tot bloei komt.

ONDERZOEK

Agriom heeft de beschikking over faciliteiten om op diverse vlakken sierteeltgerelateerd onderzoek te doen. Denk hierbij aan houdbaarheidstesten, maar ook literatuuronderzoek. Door haar nauwe contacten met diverse instituten, blijft Agriom up-to-date v.w.b. de laatste ontwikkelingen.

GEWASSEN

Agriom heeft sinds de start van haar veredelingsactiviteiten in 1985 resultaten geboekt met haar partners in een breed scala aan sierteelt – en kleinfruitgewassen.

VERKOOP & ONDERSTEUNING

Voor commerciële aanvragen:

ALGEMEEN/SNIJBLOEMEN
POTPLANTEN

CONTACT

Het team van Agriom verwelkomt u graag.

  • Achterweg 58a
    1424 PR De Kwakel
    Nederland
  • Leveringsvoorwaarden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 34073477

A4 Amsterdam – Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart. N231 ca 4,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

A2 Utrecht – Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht, linksaf N196 Amstelhoek, door Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting Kudelstaart. N231 ca 2,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

NIEUWS

Nieuws van Agriom en haar partners.

HBA RICHT NIEUWE LOCATIE IN MET SNIJHORTENSIA

De Kwakel, maart 2024 -Vanaf half maart werkt een team van medewerkers hard aan de inrichting van onze nieuwe locatie op Achterweg 48 in De Kwakel. Ze plaatsen op de nieuwe eb/vloed-teeltvloeren van Erfgoed 14 cm-potten met snijhortensia uit onze HBA Royal-serie. In totaal komen er 150.000 planten te staan. Het halfwasmateriaal zal in het ...

SAVE THE DATE: 13 JUNI 2024 HBA HYDRANGEA NIGHT

De Kwakel, februari 2024 – Wij kijken uit naar Flower Trials 2024. Zoals gebruikelijk houdt HBA tijdens deze beursweek op donderdagavond de HBA HYDRANGEA NIGHT. Het is nog wat vroeg, maar zet alvast in de agenda: donderdag 13 juni Hydrangea Night. Een persoonlijke uitnodiging volgt. www.hydrangeabreeders.nl

FV DEELT KENNIS OVER BLAUWE BESTEELT BIJ SPAANS PARTNERBEDRIJF

De Kwakel, februari 2024 – Corneel de Kort van Fruit Vision (www.fvselections.com) ontvangt bij partnerbedrijf Onuba Fruit in het Spaanse Huelva bezoekers die interesse hebben in de teelt van blauwe bes. De open dagen worden om praktische redenen gehouden net voor en na de Fruit Logistica-beurs in Berlijn. Onuba teelt o.a. Demba en Dana uit ...