OVER ONS

Agriom is een veredelingsbedrijf gericht op de ontwikkeling van siergewassen en kleinfruit.

Rondom het centrale veredelingsbedrijf in De Kwakel staan een zevental joint-venturebedrijven die elk excelleren in een specifieke teelt. Het zijn dochterondernemingen, veelal met internationaal opererende of buitenlandse aandeelhouders die zijn ingericht om het veredelingssucces van eerdere jaren in de betreffende markt een gezicht te geven. Deze aandeelhouders zijn excellente bedrijven met een toppositie op de wereldmarkt. Agriom neemt deel in elk van deze joint-ventures.

Samen met haar partners volgt Agriom de wereldwijde bewegingen in de sierteelt en fruitteelt op de voet. Implementatie van in de markt veranderende vragen naar eigenschappen of kleuren is een continu proces van ontwikkeling en selectie.

OVER-1 Algemeen-1000x600

Naast de veredelingswerkzaamheden binnen de joint-venturebedrijven wordt ook veredeling en onderzoek gedaan in opdracht van collega-vermeerderings- en/of productiebedrijven en bieden wij externe ondersteuning van veredelingswerk.

Onze begeleiding kan variëren van advisering tot aan de volledige opzet en uitvoering van een veredelingsproject. Ook voert Agriom aan veredeling verwant onderzoek uit.

OVER-2-Veredeling-1000x600

De basis van het veredelingswerk van Agriom is de klassieke plantenveredeling. Door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke genetische variatie die in elk gewas bestaat, is het zeer goed mogelijk om tot de gewenste verandering van het bestaand sortiment te komen. Rassen met betere teelteigenschappen en een superieure kwaliteit zijn hiervan het resultaat. De door het Nagoyaprotocol opgelegde registratieverplichtingen worden binnen ons programma volledig nageleefd.

Doel, opzet en uitvoering van een veredelingsprogramma worden in nauwe samenspraak met de opdrachtgever vastgesteld. Agriom’s internationale netwerk en kennis van markten in binnen- en buitenland dragen bij aan een succesvolle introductie van nieuwe rassen.

OVER-3 Werkwijze-1000x600

Om het veredelingswerk goed uit te kunnen voeren heeft Agriom de beschikking over 2 ha bedrijfsruimte. De houdbaarheid van de producten kan worden getoetst in een uitbloeiruimte onder ingestelde omstandigheden. Daarnaast heeft Agriom speciale ruimtes voor ziekteresistentietoetsen en is er een weefselkweeklaboratorium aanwezig, waar – indien gewenst – een snelle vermeerdering van nieuwe producten kan plaatsvinden. Ook kunnen hier andere veredelingsondersteunende activiteiten worden gedaan, zoals bijvoorbeeld mutatiebehandelingen, virusvrij maken, ploïdie-modificaties en embryo rescues.

OVER-4-Faciliteiten-1000x600
DatumBeurs, EvenementDeelname
9-11 November 2022FloraHolland Trade FairAgriom, HBA
24-27 Januari 2023IPMAgriom, HBA

Vacature: Administratieve duizendpoot met een praktische instelling

Veredelaar Agriom in De Kwakel zoekt een administratieve duizendpoot die  verschillende processen (logistiek, personeel, planning) ondersteunt. Je bent een groot deel van de tijd op kantoor te vinden, maar je staat ook in de kas tussen onze mensen en producten.

Wie zijn wij?
Agriom is een innovatief veredelingsbedrijf in De Kwakel. Van het veredelen, stekken, oppotten tot aan het afleveren van jonge planten, alles doen we zelf. Door die diversiteit aan werkzaamheden is bij ons geen dag hetzelfde.

Wat zijn je taken als administratieve duizendpoot?
– je houdt de administratie bij voor het ontvangen en versturen van goederen en producten (vrachtbrieven, palletbonnen, voorbereiden en controle van zendingen)
– je beheert de urenadministratie van de medewerkers (invoeren, verdelen en controleren van werkuren)
– je houdt de registratie van de gewaswerkzaamheden bij en beheert de voorraden
– je voert administratieve werkzaamheden uit die te maken hebben met certificering, planning en relatiebeheer van onze klanten (CRM)
– afhankelijk van je kennis en ervaring verricht je financiële administratieve werkzaamheden

Wat moet je kunnen?
– je hebt kennis van Windows en Office
– je hebt ervaring met het gebruik van softwaresystemen om bedrijfsprocessen te automatiseren en vast te leggen (geen vereiste, wel een pré)
– je spreekt Nederlands en Engels
– je bent secuur
– je bent flexibel
– het is handig als je de tuinbouwsector kent (geen vereiste)

Wat bieden wij?
Een leuke, afwisselende baan. Op sommige momenten is het aanpoten, maar we hebben ook veel lol in ons werk. Je werkt met veel verschillende mensen (onze eigen medewerkers, externe klanten, vrachtwagenchauffeurs) en bent de schakel in het logistieke proces. De functie is voor 23 tot 38 uur per week. In overleg kijken we naar de invulling van de uren. Je start met een jaarcontract waarvan één maand proeftijd.

Meer weten?
Wil je inhoudelijk meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Bel of mail dan met Corneel de Kort: 06-24417436 of corneel.de.kort@agriom.nl.

Vacature: Teeltverantwoordelijke hortensia en blauwe bes

Veredelaar Agriom in De Kwakel zoekt een ‘tweede Sjoerd’ voor 28-40 uur per week. Sjoerd is op dit moment verantwoordelijk voor het maken van uitgangsmateriaal voor snijhortensia en blauwe bes. Hij heeft het razend druk en kan wel wat ondersteuning gebruiken. Wil jij Sjoerd komen helpen?

Wie zijn wij?
Agriom is een innovatief veredelingsbedrijf in De Kwakel. Wij ontwikkelen in samenwerking met kwekers en internationaal opererende bedrijven nieuwe rassen voor de sierteelt en de zachtfruit sector.

Wat doet Sjoerd?
Sjoerd kwam twee jaar geleden bij Agriom werken. Hij is afkomstig uit een totaal andere sector (de fashion-wereld, echt waar), maar ontwikkelde zich razendsnel tot een deskundige teler van meerdere gewassen. Nu is hij hoofdverantwoordelijke voor de opkweek van snijhortensiaplanten in potten en de beworteling van blauwe bes en framboos.

Zijn werk is zeer gevarieerd:
– hij beheert het klimaat met de klimaatcomputer
– hij zorgt dat de planten voeding en water krijgen
– hij scout op ziektes en plagen en bestrijdt deze met biologische/chemische middelen
– hij controleert dagelijks de water- en bemestingssystemen, de belichting en de scherminstallatie
– en als het nodig is helpt hij een handje bij de belangrijkste gewashandelingen

Sjoerd heeft het er druk mee, te druk. Daarom zoeken wij iemand die hem kan ondersteunen en taken van hem kan overnemen.

Wat moet je kunnen om Sjoerd te helpen?
– je hebt groene vingers en een hands-on mentaliteit
– je bent MBO of HBO (geen vereiste) geschoold
– je hebt ervaring in de glastuinbouw, bij voorkeur in de opkweek of beworteling van potplanten
– je draait mee in het weekenddienstrooster
– je hebt een spuitlicentie of bent bereid om deze te halen

Wat bieden wij?
Een leuke samenwerking met Sjoerd en met de andere (veelkleurige) medewerkers in ons bedrijf. Op sommige momenten is het aanpoten, maar we hebben ook veel lol in ons werk. Je kunt bij ons veel leren op teelttechnisch en persoonlijk vlak. Mocht je al meer ervaring hebben, dan beschikken wij over voldoende gewassen, teeltmethodes en -technieken waarin je jouw kennis kwijt kan. De functie is voor 28-40 uur per week. In overleg kijken we naar de invulling van de uren. Je start met een jaarcontract waarvan één maand proeftijd.

Meer weten?
Wil je inhoudelijk meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Bel dan met Corneel de Kort, 06-24417436 of mail naar corneel.de.kort@agriom.nl

Vacature: Scholieren (vakantiebaan/seizoenswerk)

Wij zijn op zoek naar scholieren die graag iets willen bij verdienen.
Lijkt het jou leuk om in een team te werken en bezig te zijn met planten? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Bij Agriom kun je terecht in de vakanties en regelmatig voor en na school.

Wat houdt werken bij Agriom in?
Werken in een productieteam met afwisselende werkzaamheden zoals:
– Oppotten
– Stekken
– Klusjes
– Alle andere voorkomende werkzaamheden

Ben jij geïnteresseerd neem dan contact op met:
Jan ten Brinke, 06 558 26 262 of mail
jan.ten.brinke@agriom.nl

DIENSTEN

Agriom biedt op diverse terreinen haar expertise aan: veredeling, advies, onderzoek en versterking marktpositie.

VEREDELING

Agriom is in staat om zowel kleinschalige als grootschalige veredelingsprogramma’s in vele gewassen op te zetten, dankzij de academische kennis in combinatie met een ruime praktijkervaring in vele sierteelt- en kleinfruitgewassen.

VERSTERKEN MARKTPOSITIE

Door het brede netwerk van distributeurs en partners is Agriom
nauw betrokken bij internationale ontwikkelingen en trends in de markt. Door hier in haar veredelingsactiviteiten bijtijds op te reageren is Agriom in staat om voor haar partners producten te ontwikkelen en de distributie ervan te optimaliseren.

ADVIES EN BEGELEIDING

Agriom is bij uitstek de geschikte partner als het gaat om het opstarten van een nieuw veredelingsprogramma. Onder professionele begeleiding worden de diverse stappen doorlopen om tot het gewenste resultaat te komen. Een inventarisatie van bestaande subsidieregelingen is onderdeel van onze advisering.

ONDERZOEK

Agriom heeft de beschikking over faciliteiten om op diverse vlakken sierteeltgerelateerd onderzoek te doen. Denk hierbij aan houdbaarheidstesten, maar ook literatuuronderzoek. Door haar nauwe contacten met diverse instituten, blijft Agriom up-to-date v.w.b. de laatste ontwikkelingen.

VERKOOP & ONDERSTEUNING

Voor commerciële aanvragen:

ALGEMEEN/SNIJBLOEMEN
Sales-Jan-ten-Brinke-800x800
POTPLANTEN

CONTACT

Het team van Agriom verwelkomt u graag.

  • Achterweg 58a
    1424 PR De Kwakel
    Nederland
  • Leveringsvoorwaarden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 34073477

A4 Amsterdam – Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart. N231 ca 4,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

A2 Utrecht – Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht, linksaf N196 Amstelhoek, door Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting Kudelstaart. N231 ca 2,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

NIEUWS

Nieuws van Agriom en haar partners.

NIEUWE POTHORTENSIA’S VAN HBA OP IPM ESSEN

De Kwakel, januari 2023 – Van 24 tot en met 27 januari introduceert veredelaar HBA uit De Kwakel een aantal nieuwe pothortensia’s op vakbeurs IPM Essen in Duitsland. Te zien zijn onder andere Fabolo blue en Floria blue. Ook is bij de HBA-stand (hal 1, nr. B29) de nieuwe catalogus 2023/2024 met daarin een compleet ...

HBA BRENGT CATALOGUS 2023/2024 UIT MET POTASSORTIMENT

De Kwakel, januari 2023 – Hortensiaveredelaar HBA brengt een nieuwe catalogus 2023/2024 uit. De catalogus geeft een compleet overzicht van de pot- en tuinhortensia’s die HBA ontwikkelt. Ook zijn de paniculata-soorten van HBA in de catalogus opgenomen. Ga voor meer informatie naar de HBA-website www.hydrangeabreeders.nl of bekijk een downloadbare versie van de catalogus hier. U ...

TUINHORTENSIA PANFLORA VOLDOET HET BESTE AAN CONSUMENTENEISEN

De Kwakel, november 2022 – HBA meldt met trots dat tuinhortensia Panflora de benchmark kwaliteit Tuin-Hydrangea 2022 heeft gewonnen. De test laat zien dat Panflora als beste voldoet aan de verwachtingen van consumenten. Van alle ingezonden planten behaalde Panflora de hoogste scores voor houdbaarheid en sierwaarde. Panflora werd ingezonden door HBA-partner Kötterheinrich. Tijdens TradeFair 2022 ...