OVER ONS

Agriom is een veredelingsbedrijf gericht op de ontwikkeling van siergewassen en kleinfruit.

Het hoofdkantoor van Agriom is gevestigd in De Kwakel. Naast het centrale veredelingsbedrijf bestaat het bedrijf uit een aantal dochterondernemingen die excelleren in specifieke teelten.

Elke dochteronderneming is een samenwerkingsverband tussen veredelaar Agriom en internationaal opererende productiebedrijven. Samen werken we gedurende langjarige relaties aan veredelingssuccessen die beeldbepalend zijn op de betreffende markt.

Samen met haar partners volgt Agriom de wereldwijde bewegingen in de sierteelt en fruitteelt op de voet. Door innovatief en resultaatgericht te werk te gaan kunnen we nieuwe, verbeterde gewassen snel op de markt introduceren.

Naast de veredelingsactiviteiten binnen de joint-venturebedrijven voert Agriom ook werkzaamheden uit in opdracht van collega-vermeerderings- en/of productiebedrijven. Deze werkzaamheden variëren van begeleiding of advisering bij veredelingswerk tot aan de volledige opzet en uitvoering van een veredelingsproject. Ook voert Agriom aan veredeling verwant onderzoek uit.

OVER-2-Veredeling-1000x600

De basis van het veredelingswerk van Agriom is de klassieke plantenveredeling. Wij maken optimaal gebruik van de natuurlijke genetische variatie die in elk gewas bestaat en realiseren middels kruisingen rassen met betere teelteigenschappen en een superieure kwaliteit. De door het Nagoyaprotocol opgelegde registratieverplichtingen worden binnen onze veredelingsprogramma’s volledig nageleefd.

Doel, opzet en uitvoering van een veredelingsprogramma worden in nauwe samenspraak met de opdrachtgever vastgesteld. Agrioms internationale netwerk en kennis van markten in binnen- en buitenland dragen bij aan een succesvolle introductie van nieuwe rassen.

OVER-3 Werkwijze-1000x600

Agriom is gevestigd op vier locaties in de regio Aalsmeer. In totaal is er 5 ha glas en 1 ha buitenveld.

Op onze hoofdvestiging in De Kwakel hebben we de beschikking over diverse klimaatcellen. In een uitbloeiruimte toetsen we de houdbaarheid van producten onder ingestelde omstandigheden. Ook is er een uitstekend geoutilleerd laboratorium met ruimtes voor ziekteresistentietoetsen, weefselkweek voor snelle vermeerdering van nieuwe producten en andere veredelingsondersteunende activiteiten, zoals bijvoorbeeld mutatiebehandelingen, virusvrij maken, ploïdie-modificaties en embryo rescues.

Wij testen gewassen op locaties in Duitsland, Spanje, Kenia en Equador.

OVER-4-Faciliteiten-1000x600
DatumBeurs, EvenementDeelname
13-16 juli 2024Cultivate'24, Columbus, Ohio, USAAldershot, HBA
5-7 november 2024Trade Fair, Aalsmeer, NederlandHBA

Open sollicitaties

Wij komen altijd graag in contact met mensen die interesse hebben in onze werkzaamheden of met stagiaires die op zoek zijn naar een leer/werkplek.

Heb jij belangstelling? Stuur dan een mail waarin je uitlegt wat je kunt bijdragen en wat wij kunnen doen voor jou naar: Jaap Stelder,

jaap.stelder@agriom.nl.

Vacature: Scholieren (vakantiebaan/seizoenswerk)

Wij zijn op zoek naar scholieren die graag iets willen bij verdienen.
Lijkt het jou leuk om in een team te werken en bezig te zijn met planten? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Bij Agriom kun je terecht in de vakanties en regelmatig voor en na school.

Wat houdt werken bij Agriom in?
Werken in een productieteam met afwisselende werkzaamheden zoals:
– Oppotten
– Stekken
– Klusjes
– Alle andere voorkomende werkzaamheden

Ben jij geïnteresseerd neem dan contact op met:
Jan ten Brinke, 06 558 26 262 of mail
jan.ten.brinke@agriom.nl

SNIJHORTENSIA-TESTLOCATIE AGRIOM-TESTLOCATIE-IN-GEBRUIK

DIENSTEN

Agriom biedt op diverse terreinen haar expertise aan: veredeling, advies, onderzoek en versterking marktpositie.

VEREDELING

Agriom is in staat om zowel kleinschalige als grootschalige veredelingsprogramma’s in vele gewassen op te zetten, dankzij de academische kennis in combinatie met een ruime praktijkervaring in vele sierteelt- en kleinfruitgewassen.

VERSTERKEN MARKTPOSITIE

Door het brede netwerk van distributeurs en partners is Agriom
nauw betrokken bij internationale ontwikkelingen. Met onze veredelingsactiviteiten reageren we bijtijds op nieuwe trends in de markt. Zo kunnen we producten ontwikkelen die aansluiten op de behoeften van onze partners.

KWEKERSRECHT / ROYALTY ADMINISTRATIE

Wij zorgen dat rassen kwekersrechtelijk beschermd zijn en dat de afdracht van royalties plaatsvindt.

ADVIES EN BEGELEIDING

Agriom is bij uitstek de geschikte partner als het gaat om het opstarten van een nieuw veredelingsprogramma. Onder professionele begeleiding worden de diverse stappen doorlopen om tot het gewenste resultaat te komen. Een inventarisatie van bestaande subsidieregelingen is onderdeel van onze advisering.

VERMEERDEREN VAN PLANTMATERIAAL

Een succesvolle teelt start met uitstekend plantmateriaal. Met de productie van hoge kwaliteit uitgangsmateriaal voegen we een kernactiviteit toe aan onze bedrijfsvoering en ondersteunen we de introductie van nieuwe rassen.

ONDERZOEK

Agriom heeft de beschikking over faciliteiten om op diverse vlakken productgerelateerd onderzoek te doen: literatuuronderzoek, houdbaarheidstesten. Door haar nauwe contacten met diverse instituten, blijft Agriom up-to-date v.w.b. de laatste ontwikkelingen.

GEWASSEN

Agriom heeft sinds de start van haar veredelingsactiviteiten in 1985 resultaten geboekt met haar partners in een breed scala aan sierteelt – en kleinfruitgewassen.

VERKOOP & ONDERSTEUNING

Voor commerciële aanvragen:

ALGEMEEN/SNIJBLOEMEN
POTPLANTEN
Sjoerd 800x800
TEELT & TECHNIEK

CONTACT

Het team van Agriom verwelkomt u graag.

A4 Amsterdam – Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart. N231 ca 4,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

A2 Utrecht – Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht, linksaf N196 Amstelhoek, door Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting Kudelstaart. N231 ca 2,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en meteen links: Achterweg.

NIEUWS

Nieuws van Agriom en haar partners.

HBA PRESENTEERT TABLETENSIA OP CULTIVATE’24 IN COLUMBUS, OHIO, USA

De Kwakel, juli 2024 – Van 13 t/m 16 juli vindt in Columbus, Ohio, USA de beurs Cultivate’24 plaats. Samen met het Canadese bedrijf Aldershot presenteert HBA zich op de beurs, standnumer 172, hal A. Speciaal in de spotlights staat Tabletensia. Deze multiflora hortensia bloeit op elke zijscheut, is compact van vorm en geschikt voor ...

AGRIOM KENIA: VEREDELING EN SELECTIE ONDER LOKALE OMSTANDIGHEDEN

De Kwakel, juli 2024 – Sinds dit jaar heeft Agriom haar eigen selectietuin in Limuru, Kenia. Er is hard gewerkt aan de aanleg van de selectietuin. Medewerkers bouwden een gaaskas waar onder andere delphinium, dahlia en alstroemeria staan. Voor hortensia en chrysant is een afgesloten kas gerealiseerd en op de buitenlocatie staan zaailingen en selecties ...

HERINNERING: 11 – 14 JUNI FLOWER TRIALS BIJ AGRIOM

De Kwakel, mei 2024 – Van 11 t/m 14 juni zijn de Flower Trials 2024. Wij kijken uit naar uw komst en hopen u op deze jubileumeditie (Flower Trials bestaat 20 jaar) te ontmoeten op onze locatie aan Achterweg 58A in De Kwakel. Wij presenteren u de volgende producten: * hibiscus (Sunny Cities) * potted ...