U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • AGRIOM START MET WERELDWIJDE VERKOOP BOUGAINVILLEA-STEK VAN DE WINTERTUIN

De Kwakel, mei 2019 – Kwekerij De Wintertuin in De Lier heeft de verkoop van bougainvillea-stekken in handen gegeven van Agriom in De Kwakel. De twee bedrijven kennen elkaar al jaren. In het verleden ontwikkelden ze samen middels mutatieveredeling een aantal nieuwe bougainvillea-selecties.

De Wintertuin kweekt op ruim 3 ha in De Lier zeven verschillende kleuren bougainvillea (AA Collection) als eindproduct en als stek. ,,Wij kennen Frans en Wouter van den Bos, vader en zoon, als bijzonder goede potplantenproducenten’’, vertelt Agriom-directeur Jaap Stelder. ,,Het uitgangsmateriaal dat De Wintertuin levert is van topkwaliteit.’’

Bougainvillea is een nicheteelt, een product dat extra vaardigheden vraagt van de kweker. Frans van den Bos bouwde door zijn jarenlange ervaring een schat aan teeltkennis op. ,,Door zijn kennis te koppelen aan onze verkoopcontacten, menen wij telers die willen starten met bougainvillea meerwaarde te kunnen bieden’’, zegt Stelder.

In Canada plantte een jaar geleden Orchard Park Growers in Ontario voor het eerst bougainvillea-stek van De Wintertuin aan. De Canadese kweker krijgt bij de teelt advies van Frans en Wouter van den Bos en wordt vanuit Agriom begeleid door potplantenspecialist Jan ten Brinke. ,,Die samenwerking verloopt tot ieders tevredenheid’’, weet Stelder.

Agriom richt de verkoop van bougainvillea van De Wintertuin overigens niet alleen op Canada of de Verenigde Staten. ,,Ons afzetgebied is global. In de tropische gordel is bougainvillea een groot, attractief product. Daar zien wij ook kansen.’’

Agriom presenteert de bougainvillea-selecties van De Wintertuin tijdens de Flower Trials 2019 van 11 t/m 14 juni op haar locatie in De Kwakel. Geïnteresseerden kunnen bij Agriom een afspraak maken voor een bezoek aan kwekerij De Wintertuin.

Voor meer info, neem contact op met Jaap Stelder, +31 (0)6 5140 8341, of lees verder op deze site bij Bougainvillea.

Foto: De Wintertuin