U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • DELPHINIUM DEWI SPIJKER VAN N.G. WIGCHERT WINT EERSTE PRIJS OP FLORIADE 2022

De Kwakel, september 2022 – Agriom feliciteert Nico en Maria Wigchert met het behalen van de eerste prijs voor de dubbelbloemige Delphinium Dewi Spijker op de negende productcompetitie op Floriade Expo 2022.

Dewi Spijker won de eerste prijs van de productgroep Delphinium met een score van 9.68. Ook bij consumenten blijkt Dewi Spijker geliefd: consumenten die op de Floriade de Delphinium-show in The Green House bezochten gaven Dewi Spijker de hoogste score.

Dewi Spijker is een delphinium met lange bloemaren met witte, enigszins purperkleurige bloemen. Het hart van de bloem is donker getint.

De Dewi delphinium-soorten zijn een gezamenlijk product van kwekerij N.G. Wigchert en veredelaar Agriom. Nico Wigchert is een van de beste delphiniumkwekers in de wereld. Door de hoogwaardige teeltkennis van Nico te combineren met de veredelingstechnieken van Agriom is een uitgebreid sortiment van Dewi-soorten ontwikkeld die geschikt zijn om te telen in verschillende klimaatzones.

Bent u als professionele kweker geïnteresseerd in het product Dewi-Delphinium, neem dan contact op met Jaap Stelder: 06 51408341 of jaap.stelder@agriom.nl.