U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • HBA KIJKT TERUG OP GESLAAGDE HYDRANGEA NIGHT TIJDENS FLOWER TRIALS

De Kwakel, juni 2023 – De Hydrangea Night van HBA die traditiegetrouw op donderdag tijdens de Flower Trials 2023 werd gehouden was een succes. Gasten uit binnen- en buitenland lieten zich bijpraten over het uitgebreide HBA-sortiment onder het genot van een hapje en een drankje.

Bij de potplanten was er veel belangstelling voor de verbeterde Tabletensia, een goed vertakkende, laag blijvende hortensia die op alle scheuten bloeit. Ook True Blue trok door de aansprekende diep donkerpaarsblauwe kleur veel aandacht.

Opvallend was de grote interesse voor het snijhortensia-assortiment van HBA. Sjoerd Ederveen, verantwoordelijk voor de teelt van hortensia bij HBA, toonde kwekers de nieuwe soorten en wisselde kennis en informatie uit over ziekten en de biologische bestrijding van plagen. In dat kader waren ook twee vertegenwoordigers van Koppert aanwezig om voorlichting te geven over duurzame oplossingen voor gewasbescherming.

Floral designer Inge Quint liet ter plekke zien hoe hortensia’s verwerkt kunnen worden in aantrekkelijk bloemwerk. Ze maakte verschillende, bijzondere stukken aan de hand van de vier design files (natural beauty, exotic impact, luxurious collar en round&round) uit de Hydrangea Catalogue ’23-’24 van Royal Flora Holland en de promotiecommissie Hortensia.

‘’Ik denk dat we een bijzondere en afwisselende presentatie aan onze relaties hebben laten zien waarin we alle aspecten van het hortensiavak hebben getoond’’, zegt directeur Jaap Stelder. ‘’Mensen reageerden enthousiast en de sfeer was goed. Doel van de Hydrangea Night is om elkaar te verrassen en te inspireren. En dat is denk ik goed gelukt.’’