U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • SPECTACULAIRE ZAMIOCULCAS SELECTIES OP WWW.ZAMIOSPECIALTIES.COM

De Kwakel, juli 2023 –

Www.zamiospecialties.com is een nieuwe website met zeer bijzondere variëteiten van Zamioculcas (in het buitenland bekend als ZZ-plant of Emerald palm). De getoonde selecties waaronder Black Beauty, Midori and Supernova zijn beschikbaar voor de commerciële markt. Deze selecties zijn kwekersrechtelijk beschermd en gepatenteerd.

Zamioculcas ‘Black Beauty’ is een echte showstopper door het zeer donkere, bijna zwarte blad. De bladeren behouden hun donkere kleur gedurende het hele jaar. Alleen de meest jonge bladeren kleuren lichtgroen en vormen een groot contrast met de donkere stelen. Plant materiaal van Black Beauty is binnenkort beschikbaar in gelimiteerde oplage.

 

Zamioculcas ‘Midori’ is een bijzondere verschijning met zijn zeer donkergroene bladeren en compacte groeiwijze. Deze plant heeft sterke, rechtopgaande stelen. De donkergroene bladeren zijn wat ronder dan die van Zamioculcas ‘Supernova’.  Midori is geschikt voor potmaat 15-19 cm.

 

Zamioculcas ‘Supernova’ wordt gekenmerkt door de combinatie van dongergroene en zwarte bladeren aan één en dezelfde plant. De jonge bladeren zijn groen van kleur maar worden donkerder naarmate ze verouderen.

Plant materiaal is verkrijgbaar via Amuse BV. Bekijk voor meer informatie www.zamiospecialties.com of stuur een e-mailtje naar Jaap Stelder at jaap.stelder@agriom.nl.