U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • TUINHORTENSIA PANFLORA VOLDOET HET BESTE AAN CONSUMENTENEISEN

De Kwakel, november 2022 – HBA meldt met trots dat tuinhortensia Panflora de benchmark kwaliteit Tuin-Hydrangea 2022 heeft gewonnen. De test laat zien dat Panflora als beste voldoet aan de verwachtingen van consumenten. Van alle ingezonden planten behaalde Panflora de hoogste scores voor houdbaarheid en sierwaarde. Panflora werd ingezonden door HBA-partner Kötterheinrich. Tijdens TradeFair 2022 ontvingen Jürgen Gerdvordermark van Kötterheinrich en Jan ten Brinke van HBA een prijs uit handen van Michel Verbeek en Evelyn Beckers van Royal FloraHolland.

Panflora is een pluimhortensia met donkergroen blad en brede, kegelvormige bloemschermen met  limoenkleurige bloemen. De bloemen kleuren door naar groen en later in het seizoen naar rood. Panflora is een compacte groeier die zonder remstof te telen is. De trekduur is dertien weken.

HBA biedt een uitgebreid sortiment hydrangea’s geschikt voor pot en snij. Sinds 2015 richt het bedrijf zich ook op de veredeling van paniculata’s. Naast Panflora behoren Pandora, Pandria en Panzola tot de succesnummers van het HBA-paniculatasortiment. De forceerbare tuinhortensia’s van HBA zijn vanaf mei bloeiend op de markt te brengen.

Aan de benchmark kwaliteit Tuin-Hydrangea 2022 deden 21 inzendingen mee. De benchmark is uitgevoerd door het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Vanaf 8 juli 2022 werden planten gedurende 5 weken getest: na een donkere transportfase van 3 dagen bijn 15°C volgde een winkelfase van 4 dagen en een consumentenfase van 35 dagen op een buitenstandplaats van Royal FloraHolland in Naaldwijk.

Voor meer informatie neem contact op met Jan ten Brinke (jan.ten.brinke@agriom.nl).