U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • TWEE NIEUWE DEWI-DELPHINIUM TEN DOOP TIJDENS FLOWERTRIALS 2022

De Kwakel, juni 2022 – Nico en Maria Wigchert van kwekerij De Widel en André en Marianne Smaal van veredelingsbedrijf Agriom doopten tijdens FlowerTrials 2022 twee nieuwe Dewi-delphiniums. De nieuwe rassen kregen de namen Dewi Purple Smile en Dewi Violet Smile. Smile is een verwijzing naar de naam Smaal.

Dewi Purple Smile is een ras met lange stelen. De goedgevulde aren bevatten grote, dieppaarse bloemen met een donker hart.

Dewi Violet Smile heeft eveneens lange stelen. De grote bloemen aan de donkergetinte bloemstelen zijn violet/lila van kleur.

De relatie tussen de eigenaren van kwekerij De Widel in Noordwijkerhout en veredelingsbedrijf Agriom in De Kwakel gaat jaren terug. In 2009 zijn de twee bedrijven gestart met de selectie en veredeling van nieuwe rassen. Door de teeltkennis van Wigchert en de veredelingstechnieken van Agriom te combineren is een uitgebreid assortiment Dewi-rassen ontwikkeld voor verschillende klimaatgebieden. Nico Wigchert behoort tot de beste delphiniumkwekers ter wereld. De Dewi-rassen zijn door hun hoge kwaliteit zeer gewild bij bloemarrangeurs en topstylisten.

Bent u als professionele kweker geïnteresseerd in het product Dewi-Delphinium, neem dan contact op met Jaap Stelder: 06 51408341 of jaap.stelder@agriom.nl.